INFONET-468X60-BANNER

Kuća od drveta i cinka se savršeno uklapa u italijanske Alpe

05.08.2014. | Inhabitat

Italijanski arhitektonski biroi ES-arch i Consalez Rossi Architetti Associati su nedavno renovirali isturenu vilu u italijanskim Alpima u izrazito savremenu drvenu gostinjsku kuću.

Izgrađena 1960-tih godina u alpskoj opštini Madesimo, postojeća kuća od 400 metara kvadratnih je u potpunosti renovirana i proširena sa kućom od 160 kvadratnih metara gde su smeštene dve spavaće sobe. Dom je obložen u metal i drvo, a njegov sirov i minimalistički izgled mu pomaže da se uklopi sa svojim prirodnim okruženjem.

Madesimo gostinjska kuća je izgrađena sa prefabrikovanim betonskim panelima obloženim sa vertikalnim trakama termički obrađenog ariša. Varijacija boja i dužina kod netretiranih panela od ariša daju objektu surovi i savremeni izgled koji će razviti atraktivnu patinu tokom vremena. Arhitekte su uporedile toplu drvenu paletu sa sivim gnajs kamenom koji je korišćen u osnovi zgrade, i sa hladnim oblogom od titanijum cinka za krov.

Kako bi zadovoljili lokalne urbanističke zahteve da gostinjska kuća bude fizički spojena sa originalnom zgradom, arhitekte su stvorili niskoprofilni kameni prolaz koji povezuje vilu sa gostinjskom kućom. Jednospratni hodnik takođe deli strmi nagib parcele na gornju baštu gore i popločanu plazu ispod.


 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;