INFONET-468X60-BANNER

„Starlight Avatar“ - biljka koja proizvodi svetlo

22.04.2014. | Transmaterial

Bioglow je biotehnološka kompanija koja je razvila prvu na svetu autoluminiscentnu (koja proizvodi svetlo) biljku, nazvanu „Starlight Avatar“. Slično svicima i drugim svetlećim organizmima koje se nalaze u prirodi, svetlosno emisivna oprema autoluminiscentne biljke je kodirana na ćelijskom nivou - omogućavajući biljci da stalno emituje vidljivu svetlost tokom njenog životnog ciklusa.

Uveren da će svetleće biljke biti upečatljiva hortikulturna inovacija koja će dovesti do ekološke i više održivije svetlosti, molekularni biolog Aleksandar Kričevski (Alexander Krichevsky) je osnovao kompaniju Bioglow kako bi transformisao svoju viziju u stvarnost.

U početku su mogli da se pohvale sa uspešnim prototip koji je, nažalost, odavao jako slabu svetlost. No, kompanija Bioglow tu nije stala i usmerila je svoje napore na povećanju izlazne snage svetlosti autoluminiscentnih biljaka. Decembra 2013, Bioglow je najavio svoj prvi komercijalno dostupan proizvod - ukrasnu biljku koja svetli nazvanu „Starlight Avatar“ - nazvanu zbog suptilne svetlosti nalik zvezdanoj koje biljka odaje.

Doktor Kričevski nastavlja svoj rad na poboljšanju Bioglow biljaka i sprovođenju vizuje stvaranja novih i uzbudljivih ukrasnih biljaka raznih vrsta koja će pružati više održive, čistije i pristupačnije izvore svetlosti.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;