INFONET-468X60-BANNER

Arhitektura igre: Kuća Conan

24.02.2014. | Detail

Ova kuća neobičnog izgleda koja se nalazi u Daejonu, Južna Koreja, poznata je kao „Conan“ kuća, što se može prevesti kao kućica za igru. Njen projektant, Mun Hun (Moon Hoon), proširio je koncept igre u arhitekturu na način koji stvara objekat koji je razigran i kapriciozan.

U centru kuće su smeštene stepenice koje presecaju zgradu na delimično slučajan način, stvarajući zanimljive prostore koji su iskorišćeni kao karakteristika samog projekta. Spolja, oblik podseća na neravnomerni oktagon sa delom osmougaonog obrasca koji je upisan na fasadi. Postoji osećaj da je forma kuće u stvari namotan kotur koji samo čeka da se odvije.

Unutrašanji prostori su smešteni oko ventralnog stepeništa. Ne samo da je ono prostorna nit koja povezuje sobe, već se stepenište može posmatrati kao zasebna soba. Avanturističko igralište za malu decu koja će živeti u kući, kao i za arhitektu.

Prostori oko stepeništa su relativno minimalne obične prostorije koje su jednostavne i funkcionalne. One služe da bi ova kuća bila prihvatljivija za odrasle, neka vrsta smirenog prostora u uzburkanom igralištu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;