INFONET-468X60-BANNER

Kućni nameštaj od recikliranog kartona

04.02.2014. | Gizmag

Obično se susrećemo sa velikim količinama kartona kada je vreme da se spakujemo i selimo na drugo mesto. Karton je korišćen u mnogim drugim namenama osim kao lafan i izdržljivi način pakovanja. Neke od tih primena su šlemovi za bicikliste, usisivači, lampe od kartonskih kutija za pice, pa čak i kao građevinski materijal.

Kompanija Karton koja se bavi proizvodnjom nameštaja od, naravno, kartona, nudi sve od kreveta do paravana, ima sličan pristup, mada ipak ima za cilj da ide dalje i učini svoje papirne konstrukcije šarmantnim i praktičnim delom vašeg životnog rešenja.

Iako korišćenje recikliranog kartona za ovu vrstu proizvoda pomenutu iznad može biti inovativna i pomalo inspirativna, sasvim je druga stvar učiniti ih održivim na komercijalnoj bazi. To je nešto za šta Ralf Volner (Ralph Wollner), direktor kompanije Karton Group, kaže da razlikuje njegovu kompaniju od drugih proizvođača kartonskih kreacija na svetu.

„Postoji veliki broj dizajnera koji proizvode jednokratne komade“, kaže Volner, „ali za male proizvodne timove je veoma teško stvoriti proizvode koji nisu skupi, a i dalje su visokog kvaliteta.“

Sa kancelarijama u Melburnu u Australiji, kompanija Karton je isključivo onlajn prodavnica koja održava niske troškove tako što nabavlja proizvode od dizajnera iz svih krajeva sveta.

„Mi predstavljamo Stange Design, nemačku kompaniju koja dizajnira i proizvodi nameštaj od kartova već 30 godina“, kaže Volner. „Nabavljanje našeg nameštaja ovde (u Australiji), zajedno sa firmama u Holandiji, Novom Zelandu i na Bliskom istoku omogućava da naše cene budu realistične.“

Volnerova percepcija „realističnih cena“ izgleda da nije samo njegova, već ide i u korak sa procenom kupaca, gde je kompanija nedavno prodala svoj hiljaditi krevet „Paperpedic Bed“. Dužine od 203cm sa 203cm i visine od 30cm, ovaj krevet je napravljen od 100 odsto recikliranog kartona i, prema kompaniji, može da se montira za nekoliko minuta.

„Mislim da je nameštaj od kartona atraktivan jer je svestran, drugačiji i izaziva tradiciju“, kaže Volner. Svaki komad nameštaja se isporučuje kao upakovni elementi koji mogu biti sklopljeni bez korišćenja alata ili lepka. Pored kreveta „Paperpedic Bed“, asortiman kompanije Karton obuhvata komode, TV jedinice, pregrade, pa čak i kartonske životinje koje mogu biti ukrašene i obojene.

Iako se kompanija Karton može pohvaliti sa širokom paletom proizvoda, Volner kaže da se oni neće sa time zadovoljiti, i da imaju ideje već sada kako da prošire svoju ponudu.

„U aprilu ćemo predstaviti 3D papirne zidne pločice koje mogu biti ukrašene i prilagođene tako da stvore poseban zid“, objašnjava Volner. „U maju predstavljamo sistem za kačenje odeće i druge garderobe. Mi uvek istražujemo mogućnosti za nove proizvode i nove ideje.“

Možete videti koliko je zapravo jak krevet „Paperpedic Bed“ u video snimku ispod:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;