Drveni sto težak samo 4,5 kilograma

21.01.2014. | Dezeen

Mreža tankih drvenih traka podržava površinu ovog stola koji je delo nemačkog dizajnera Rubena Bekersa, a sa ciljem da on bude što laganiji. Ruben Bekers je nazvao ovaj sto od drveta toploe „kleinergleich5“, što znači „manje od pet“.

„Ispravno je pretpostaviti da je sa samo 4,5 kilograma, ovaj sto najverovatnije najlakši drveni sto na svetu“, rekao je on. Beckers je primenio mrežu ekstremno taknih traka kako bi stvorio čvrstu strukturu ispod vitke ravni stola, tako da on može da izdrži težinu objekta koji se stave na njega.

Svaka drvena daščica (traka) u mreži je postavljena na pet santimetara udeljenosti jedna od druge kako bi se stvorila rešetka, koja je 28 milimetara duboka. Takva rešetka je u konstruktivnom smislu, uprkos svojim dimenzionalnim ograničenjima pojedinačnih elemenata, sposobna da izdrži terete ekvivalente onim koji se smeštaju na obične drvene stolove.

Prenosive noge stola, napravljene od punog drveta, se smeštaju u rupe u mreži od drvenih traka kako bi se spojile sa pločom stola.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

DECOR FOIL
DECOR FOIL
BEOGRAD

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ovo je predivno, Koliko god se držali priro...
Ja 02.10.2018.
Zaboravili su samo jednu sitnicu TERMITI�...
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...