Kengo Kuma slaže drvene slojeve unutar kancelarije i kafića u Japanu

21.01.2014. | Dezeen

Japanski arhitekta Kengo Kuma postavio je slojeve drvenih ploča kako bi stvorio brazde unutar ovog radnog prostora i kafića za kompaniju Gurunavi u Osaki. Kengo Kuma je projektovao enterijere dva prostora za kompaniju: jedan koji se koristi kao fizička baza i informacioni centar za prehrambrenu kompaniju, i drugi koji služi kao kafić.

Oba prostora prate isti dizajnerski jezik, sa površina stvorenih pomoću slojeva iverice koji stvaraju predeo koji funkcioniše kao nameštaj. „Nagomilali smo komade drvenih panela kako bismo izgradili enterijer nalik topogafiji“, rekao je Kuma. „Razne vrste prehrambenih artikala se nalaze na ovom drvenom predelu.“

U kafiću Shun*Shoku, drvene ploče su naslagane od poda do plafona u jednom uglu i stvaraju bar u centru, kao i zone za sedenje na stranama prostora. Slično je i u radnom prostoru, slojevi se motaju oko ivica prostorije i proširuju na različitim visinama kako bi formirali police, stolove i sedišta.

Dva prostora su okružena staklenim zidovima na tri strane i čvrstim zidom na leđima. Oni su razdvojeni tunelom koji vodi do daljih maloprodajnih jedinica na glavnoj železničkoj stanici u Osaki. Sličan slojeviti efekat je takođe vidljiv u Kuminom dizajnu V&A muzeja u Dadniju, koji je dobio dozvolu za gradnju prošle godine.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Ovo je predivno, Koliko god se držali priro...
Ja 02.10.2018.
Zaboravili su samo jednu sitnicu TERMITI�...
Ljiljana 16.09.2018.
Gde pronaci ovakvo kamenje? Imate li prepor...
Zoran Ciric 10.09.2018.
Lepo to zvuci nekome ko nema veze sa poslom...
emi 10.09.2018.
ovaj zakon ce verovatno sredinom veka biti ...