INFONET-468X60-BANNER

Duh Pariza uklesan u apartman hotela od leda u Švedskoj

13.01.2014. | Inhabitat

Novi apartman Hotela od leda može ubediti goste da su u romantičnoj okolini Pariza, ako zanemare činjenicu da su raskošni krovovi pariske panorame isklesani od ledenih blokova u severnoj Švedskoj. Francuski dizajn studio „Les Ateliers de Germaine“ izrezbario je čuvenu parisku panoramu u zidove sobe u najpoznatijem hotelu od leda na svetu u Jukasjarvi, koji se nalazi 200 kilometara severno od Arktičkog kruga.

Negde između arhitekture i umetnosti, privremeni apartman nudi simbolično putovanje u jedno od pariskih istorijskih okruga. Dizajneri su želeli da ponovo stvore grad prikazan u literaturi i filmovima sa diskretno osvetljenim „Dormer“ prozorima (prozorima na nagnutom krovu) i zdepastim dimnjacima koji dominiraju apartmanom i transformišu ga u 3D razglednicu iz Francuske.

Obrisi čuvene Sakre-Ker bazilike su isklesani u jednom kraju apartmana, dok su krovovi razbacani duž ostatka drugog zida. Celo umetničko delo deluje pomalo krivo i podseća na crtani pejzaž.

Od svoje prve gradnje, Hotel od leda je ponovo građen 23 puta, svake godine sa više dodataka i ekstremnih arhitektonskih eksperimenata. Ostatak hotela uključuje pomalo luckaste apartmane poput onog po uzoru na laboratoriju ludog naučnika.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;