INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nameštaj koji se sklapa uz pomoć magneta

19.12.2013. | Gizmag

Upakovani nameštaj je svakako lakše uneti u kuću od već gotovog, ali hvatanje u koštac sa zavrtnjima, alatom i „jednostavnim“ instrukcijama može biti problematično, a da ne pominjemo gubljenje slobodnog vremena i strpljenja. Dizajner Bendžamin Vermeulen (Benjamin Vermeulen) teži da otkloni ove teškoće sa predlogom linije magnetnog nameštaja koji se jednostavno sklapa bez upotrebe alata.

Nazvan Magnetic Assisted Geometry (ili MAG), Vermeulena linija nameštaja se trenutno sastoji od stolice, stola i ormarića. Nameštaj izgleda atraktivno i napravljen je od čelika i drveta, a jednostavno se sklapa uz pomoć pažljivo postavljenih jakih magneta.

Pod pretpostavkom da nameštaj ostaje čvrst i stabilan, ova idea nudi stvarne prednosti: nema više brige da li ćete izgubiti neki bitan deo ili šraf tokom sklapanja, a takođe omogućava lakšu demontažu ukoliko želite da premestite ili prodate nameštaj. Pored toga, zamena delova je lakša jer nemate potrebu da išta odvijate.

Trenutno ne postoje informacije o dostupnosti ili cenama MAG linije nameštaja. Video snimak ispod pokazuje montiranje određenih delova nameštaja iz ove linije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;