INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sefaira aplikacija integriše energetsku analizu direktno u SketchUp

03.12.2013. | Building Green

Softverska kompanija Sefaira je nedavno predstavila svoju novu aplikaciju (plug-in) za program SketchUp koji obezbeđuje energetsku analizu u realnom vremenu u konceptualnoj fazi projektovanja. Kompanija tvrdi da će ovaj alat omogućiti arhitektama da donesu rane odluke koje poboljšavaju performanse objekata kroz formu, orijentaciju i dizajn fasade, bez potrebne stručnosti u energetskom modelovanju.

Nakon što korisnici odaberu lokaciju, pridružni softver koristi odgovarajuće vremenske podatke da isporuči trenutnu analizu korišćenja energije (podeljene u kategorije opterećenja na grejanje, hlađenje i osvetljenje) i grafički prikazati toplotne dobiti i gubitke objekta.

Isticanjem elemenata projekta koji su najodgovorniji za loše energetske performanse, program vodi arhitekte ka stvaranju ciljanih korekcija od početka faze projektovanja, baš u trenutku kada je njihov uticaj na performanse zgrade najveći.

Aplikacija (plug-in) radi direktno unutar programa SketchUp tako da arhitekte ne moraju da prekidaju proces proejktovanja kako bi obavili energetska poređenja, tvrdi kompanija, već koristi softver na bazi cloud computing-a za analizu u realnom vremenu. Kupci plaćaju preplatu kako bi mogli da koriste ovu alatku. Više informacija na linku ovde.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;