INFONET-468X60-BANNER

Svetski poznati švedski hotel od leda primoran da instalira protivpožarne alarme

22.11.2013. | Inhabitat

Može vam zvučati kao šala, ali čuveni hotel od leda u Švedskoj je primoran da instalira požarne alarme kao meru bezbednosti, a u skladu sa nacionalnim građevinskim propisima. Neuobičajeni hotel, koji se nalazi na krajnjem severu Švedske, na oko 17 kilometara od grada Kiruna, stvara fantastična zimska iskustva za svoje goste već 24 godine. Ali, tamo nikada nije bilo požara.

Uprkos temperaturama ispod nule i činjenice da su zidovi, oprema, inventar, pa čak i stakla u hotelu napravljeni od leda i nabijenog snega, hotel će morati da ugradi dimne alarme kao meru predostrožnosti koju zahtevaju švedske vlasti.

Ovaj hotel je napravljen od oko 1.000 tona leda koji se topi svake godine, tako da uprava hotela mora da podnese zahtev za dobijanje građevinske i upotrebne dozvole sveke godine pri ponovnoj gradnji. Portparol hotela je rekao da, iako je zgrada napravljena od leda, predmeti poput jastuka, vreća za spavanje i kože irvasa mogu da se zapale, što je svakako diplomatski odgovor na zanimljiv zahtev švedskih vlasti.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;