INFONET-468X60-BANNER

Numerouno: Elegantna viseća lampa napravljena od kartona

18.11.2013. | Gizmag

Nemački dizajner Johanes Kisler (Johannes Kiessler) stvorio je elegantnu viseću lampu koja je uglavnom napravljena od kartona. Nazvana Numerouno, ekološka lampa teži samo 600 grama i ima energetski efiksanu fluorescetnu neonku od 21W koja emituje istu količinu svetlosti kao tradicionalna sijalica od 150W.

„Ja sam predavač u polju dizajna pakovanja i uvek sam bio fasciniran kartonom kao materijalom“, kaže Johanes Kisler. „On je jeftin, izuzetno prilagodljiv, prilično otporan i sastoji se od oko 80 odsto recikliranog materijala.“

Numerouno lampa, koja visi sa plafona i može biti pogodna za kuhinju, trpezariju, radni prostor ili kancelariju, trenutno je dostupna u celoj Evropi, gde se isporučuje već montirana i spremna za kačenje, ali bez neonke.

„Kupci ne moraju da je montiraju“, kaže Kisler. „Međutim, razmatram jeftiniju, upakovanu verziju za Sjedinjene Države.“ Imajući to vidu, važno je napomenuti da je izgradnja lampe prilično jednostavna. „Koraci su: sklapanje kartona, privezivanje samog izvora svetlosti i spajanje žica na kojima lampa visi“, kaže Kisler.

Kisler takođe planira da stvori „Numerodue“, koja je verzija lampe Numerouno ali je dizajnirana da bude postavljena na zid. „Dopada mi se ideja kombinovanja stvari koje već postoje u nešto jedinstveno“, kaže Kisler.

Numerouno je dostupa za kupovinu u Evropi za 89 evra, što neki možda mogu smatrati pomalo skupim za kartonsku lampu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;