INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

ClearShade - Providno osenčenje

14.10.2013. | Transmaterial

Kompanija Panelite osmislila je element za zastakljivanje visokih performansa nazvan ClearShade koji omogućava optimizaciju dnevne svetlosti i kontrolu dobitka solarne toplote. ClearShade je jedina saćasta tehnologija zastakljivanja testirana od strane Nacionalne laboratorije Lorens Berkli (LBNL), i u potpunosti je integrisana sa softverom za analizu učinka omotača zgrada WINDOW 7 Američkog ministarstva energije i LBNL-a.

ClearShade preusmerava svetlosne zrake tako da prenose do 70% dnevne svetlosti i značajno smanjuju bljesak, kako bi smanjio potrebu za električnim osvetljenjem i poboljšao komfor korisnika. Dok većina rešenja omotača zgrada favorizuju dnevnu svetlost ili kontrolu solarnog dobitka na račun drugog, ClearShade se bavi sa oboje, sa 75% poboljšanja u kontroli solarnog toplotnog dobitka u odnosu na standarde izolacione staklene jedinice – IGU (eng. insulating glass unit) sa koeficijentom solarnog toplotnog dobitka od 0,11 merenog u podne.

ClearShade može biti izrađeno tako da pruži manje ili više vizuelne transparentnosti u skladu sa programom ili orijentacijom objekta. Saćasti umeci su dostupni u rasponu arhitektonskih boja i dezena, a sam sastav izolacione staklene jedinice takođe može biti zadat u širokom spektru standardnih i prilagođenih boja, premaza i dimenzija.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;