INFONET-468X60-BANNER

Crna magična kuća izgrađena brže nego što možete da kažete abrakadabra

14.08.2013. | Gizmag

Smeštena na ivici šumi u blizini Budimpešte, prefabrikovana Crna magična kuća (Black Magic House), projekat biroa T2.a Architects je, kao što ime sugeriše, ujedno crna i kuća. A šta je sa „magičnim“ delom? Osnovna konstrukcija kuće je izgrađena za samo dva dana, a ceo proces - od slanja digitalnih planova do primanja prefabrikovanih delova i završetka strukture - traje samo nedelju dana. Magično, zar ne?

Poput slične Espinar kuće o kojoj smo nedavno izvestili, Crna magična kuća je izgrađena od jeftinih građevinskih materijala, u ovom slučaju prefabrikovanih lameliranih drvenih panela. Ovo daje enterijeru pomalo nedovršen izgled, ali sudeći prema galeriji fotografija, to je u skladu sa prirodnom temom takvog seoskog doma, i uprkos nadimku na vidiku nema kozije glave niti žrtvenika.

Crna magična kuća se greje pomoću peći na drva i kamina, a ogrev se obezbeđuje iz obližnje šume, čime potencijalno nudi održiv izvor goriva, u zavisnosti od toga kako vlasnici sakupljaju drvo.

Kako bi ponudila dodatnu zaštitu tokom hladnih zimskih meseci, imovina je pokrivena crnom, UV otpornom, membranom koja je vodootporna, i pruža domu njegovu karakterističnu boju. Biro T2.a Architects je takođe ocenio da bi drugi sloj crnih drvenih panela mogao biti nepohodan dodatak u budućnosti.

Izgradnja kuće je završena 2012. godine, a proces izgradnje osnovne konstrukcije je prikazan u video snimku ispod.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

JAVOR
JAVOR
JAGODINA-RIBARE
www.javorsztr.com

LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;