INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

NV01 modularna polica za knjige koja se uklapa kao džinovska slagalica

18.03.2013. | Gizmag

NV01 je prototip sistema police koji se može proširiti i prilagoditi raspoloživom prostoru u svakoj prostoriji (u smislu širine i visine) montažom identičnih modula u različitim konfiguracijama.

NV01 sistem je delo pariskog dizajn studija Noir Vif, osnovanog od strane Andrea Fonteza (André Fontes) i Gijoma Leuksa (Guillaume Lehoux). Ugaoni zglob svakog modula, koji omogućava da svaki od modula bude smešten kao deo slagalice, jeste ključni deo dizajna.

Dizajneri su objasnili da je koncept nastao iz želje da se napravi nameštaj koji može da stane u gotovo bilo kakvom tipu doma, koji je jednostavan i jeftin za proizvodnju, i pruža razigrane i kreativne opcije za korisnika. Broj mogućih kombinacija je veoma veliki.

„Možete napraviti malu policu nagomilavanjem dva ili tri modula ili da prekrijete ceo zid sa modulima koji odgovaraju vašim potrebama“, kaže Leuks. „Postoje takođe i 'dupli' moduli koji se mogu integrisati vertikalno ili horizontalno kako bi proširili mogućnost skladištenja i poremetili sveukupan izgled 'mreže'.“

NV01 je trenutno samo prototip ručno izrađen od drveta, ali studio Noir Vif je rad da sistem dovede na tržište i aktivno traži proizvođača za proizvodnju modula.

Konačna cena NV01 će zavisiti od materijala i proizvodnih procesa koji se budu koristili. Leuks je predložio da zbog relativno jednostavnog oblika svakog NV01 modula može da se koristi ekstrudirani polimer kako bi troškovi bili što niži.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;