INFONET-468X60-BANNER

Fleksibilni nameštaj od drveta koji se prilagođava vašim potrebama

14.03.2013. | Gizmag

Bez obzira šta vi lično mislite o kataloškom nameštaju, on je privlačan mnogim ljudima. Zahvaljujući kombinaciji dostupnosti i pristupačnosti, on je postao nenormalno populan za one koji ne žele da potroše bogatstvo na jedistvene komade nameštaja za svoj dom. Upravo te jedinstvene komade nameštaja mi u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs pratimo, i kolekcija Stratflex kompanije Wintec Innovation nudi formu kataloškog nameštaja koji je sve samo ne banalan.

Winterc Innovation je porodična južnoafrička kompanija koja navodi „održivost, funkcionalnost, ekonomičnost i estetiku“ kao četiri načela prouzvoda koje proizvode. Kolekcija Stratflex na prvi pogled izgleda da štiklira sva ova načela. Za sada postoje samo dva proizvoda u ovoj kolekciji: Skin - fotelja (sa opcijama za sedenje jedne, dve ili tri osobe), i Impi - jednostavna višenamenska stolica.

Stolica Impi je napravljena od uvozne finske iverice. Skin ima ram napravljen od Salinga, tvrdog drveta koje je autohtono u Južnoj Africi, dok su fleksibilni elementi napravljeni od iverice. Pošto iverica nije poznata po svojo urođenoj fleksibilnosti, ovo je mesto gde Stratflex stupa na scenu.

Stratflex je patentirana tehnologija koja vidi upotrebu polimera ubrizganog u grebene postavljene u iverici. Ovaj polimer omogućava drvetu da se savije po potrebi, što mu omogućava da bude isporučen u pravom obliku i zatim oblikovan preko i oko okvira na licu mesta. Rezultat je gotov proizvod koji izgleda moderno i stilizovano, a kompanije tvrdi da se Stratflex slojevi lako usaglašavaju sa posebnim potreba pojedinačnog korisnika, dodajući na komforu.

Kompanija je osvojila nagradu za inovacije za Stratflex tehnologiju na izložbi 2013 Design Indaba Expo. Cena za model Skin se kreće od 860 dolara, dok model Impi počinje na 180 američkih dolara.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;