INFONET-468X60-BANNER

Termohromski nameštaj pokazuje gde ste sedeli

17.01.2013. | Gizmag

Sećate li se onih Hiperkolor majici, koje su menjale boju prema vašoj telesnoj temperaturi? Ili onih prstenja za raspoloženje? Pa, sada možete kupiti čvrst hrastov sto i dve klupe, delo dizajnera Džeja Votsona (Jay Watson), koje funkcionišu po istom principu.

Sto i klupe su presvučeni u termohromskom finišu - to znači da oni menjaju boju kada se zagreju, baš kao i majice i prstenje. U ovom konkretnom slučaju, završna obrada menja boju iz crne u providnu, omogućavajući drvenim godovima da se vide kada je nameštaj izložen telesnoj toploti.

Ovo rezultira interesantnim "drvenim" slikama zadnjice korisnika, podlaktice, dlanova ili bilo kog drugog dela tela koji se osloni na nameštaj. Jednom kada se površina ohladi, ona se vraća u svoj uobičajni crni finiš - iako su druge boje dostupne na zahtev.

Tople stvari poput šolje kafe ili čaja takođe prozurokuju promenu boje premaza, oponašajući neželjene toplotne prstenove koji ponekad ostanu na konvecijalnim površinama kada se ne koriste podmetači. Ovo je zapravo bila inspiracija dizajnera za ovaj set, jer kako on tvrdi ovo je "komentar kako mi možemo postati 'zaluđeni' za dunkcionalnost nameštaja, a potpuno nesvesni našeg uticaja na okruženje".

Ako želite ovaj set interesantnog nameštaja samo za sebe, dizajner će vam vrlo rado napraviti jedan - za 3.000 dolara, uključujući PDV. Ukoliko vam je to 'malo' skupo, a zaista želite da imate ovakav nameštaj, možete poručiti samo jednu klupu za 730 dolara.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;