INFONET-468X60-BANNER

Kula u Singaporu osvetljenja LED rasvetom

23.05.2012. | WAN

LED osvetljen, One Raffles Place Tower Two je dostojan naslednik svog komšije, One Raffles Place Tower One, sa smislom za ekološki napredni dizajn. Smešten u samom jeku centralnog finansijskog okruga Singapura, kula sa 38 blistavih i svetlećih LED spratova priča priču o novoj vrsti zgrada koji su dizajnirani da rade više sa manjim naporima. Zgrada koja je osvojila nagradu Green Mark Platinum, je delo SAA i Pola Noritake Tange, (Paul Noritaka Tanga) sina arhitekte Kenza Tange. (Kenzo Tanga - dobitnik Pricker nagrade)

Nova zgrada pruža kontrapunkt svom starijem bratu sa ugaonim nagibom i mnoštvom prozora. Učvršćivanje krsta veoma podseća na čuvene banke u Hong Kongu, koje su dodatno naglašene fasadama sa LED osvetljenjem. Unutra se nalazi mesto gde počinje pravi zeleni dizajn, počevši sa prirodnim osvetljenjem. Automatizovani senzori, koji se nalaze u celoj zgradi, regulišu temperaturu i osvetljenje kako bi se povećala štednja energije. I efikasan sistem HVAC je pohvaljen od strane stručnjaka. Održivi materijali su takođe navedeni kao ključni atribut za ciljnu zgradu  životne sredine.

Nažalost, informacije o tome kako zapravo sistemi rade su nedostupne. Voleli bismo da vidimo i dizajn firme kao i način uticaja kule na životnu sredinu. Dobijanje nagrade Green Mark Platinum je impresivno na ovoj skali mada, postavlja standard za sve nove solitere u visoko urbanizovanim nacijama.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;