INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi projekat Zahe Hadid - Izložbeni centar Sajma u Nirnbergu

09.05.2012. | WAN

Jedan od najvećih izložbenih lokacija u Evropi je objavio dizajn za novu halu od 8.000 metara kvadratnih koju je projektovala priznati arhitekta Zaha Hadid. Kavernozni volumen je više uzdržan od većine projekata Zahe Hadid sa blago vijugavim krovom i velikim staklenim panelima kroz koje se propušta dnevno osvetljenje, osvetljavajući prostor i smanjivajući energetsku zavisnost ovog objekta.

NürnbergMesse (Sajam u Nirnbergu), jedna od najvećih izložbenih kompanija u Evropi, težila je da novi objekta bude što više je moguće održiv, takođe da bude projektova u skladu sa smernicama Nemačkog saveta za održivu gradnju (Deutsche Gesellschaft fur nachhaltiges Bauen) u cilju da izložbeni centar bude prvi objekat sajma sa traženom sertifikacijom.

Direktori NürnbergMesse-a, Dr. Roland Flek i Peter Otman, objašnjavaju: "Atraktivni objekat će funkcionisati kao šarke među zgradama na istoku i jugu izložbenog prostora u budućnosti. Ova izuzetna lokacija će omogućiti ispunjavanja svih arhitektosnkih standarda. Po završetku hale 3A, NürnbergMesse će imati više od 170.000 metara kvadratnih izložbenog prostora u halama i foajeima."

Po ceni od 36 miliona evra, projekat arhitektonskog biroa Zaha Hadid Architects uključuje fleksibilnu halu dimenzija 95x85 metara koja može biti menjana da zadovolji potrebe različitih izložbi. Dve zastakljene fasade dozvoljavaju ogromne količine svetlosti, dok nagnuti stubovi u obliku krošnji karakterišu južnu fasadu zgrade. Spoljni zid južne fasade je malo prepušten, dok je solarna zaštita dobijena preko upotrebe inteligentno formirane fasade.

Linkovi:

Povezani tekstovi sa portala Gradjevinarstvo.rs:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;