INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Dinamičan performans prirode (video)

29.08.2011. | Transmaterial

Umetnute tehnologije koje reaguju na okolinu stvorile su jedinstvene načine sa kojima postižu nove, sinhronizovane, odnose sa svetom. Prema dizajn studiu SoftRigid, iz SAD-a, sposobnost da se primeti ponašanje našeg okruženja preko visoko-tehnoloških uređaja koji reaguju na okolinu i prikazanih preko dinamičkih, arhitektonskih, interfejsa, omogućiće nove forme percepcije okoline. SoftRigid-ova instalacija Dinamičan performans prirode (Dynamic Performance of Nature) prikazuje ovu ideju kroz korišćenje sistema uređaja koji su raspoređeni u mrežu i integrisani sa dinamičnim i komunikativnim materijalima.

Projekat zabeležava podatke iz okoline o vremenu, kao što je brzina i smer vetra, temperatura i relativna vlažnost vazduha, i druge merljive prirodne događaje, kao što je sizmička aktivnost i prenosi ih kroz LED svetiljke u punom koloru, koje su smeštene unutar poluprovidnih polietilena visoke gustine (HDPE - High-density polyethylene).

Instalacija prenosi ove informacije posetiocima muzeja kroz određene procesne šeme koje prikazuju informacije u osvetljenim tokovima različitih boja, intensiteta i pravaca koji odgovaraju jedinstvenoj geometriji ukupne forme instalacije. Prema proizvođaču, instalacija je napravljena tako da kreira inspirativno i informativno iskustvo koje utiče na posetioce muzeja, težeći da prevaziđe konvecnijalnu upotrebu zelenih tehnologija sa nečim živim i integrisanim sa okruženjem, koje spaja ljude kroz sintezu informacija, materijala i arhitekture.

Linkovi:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;