INFONET-468X60-BANNER

Aparat koji koristi biljku kako bi pročistio vazduh (video)

19.07.2011. | Brit Liggett | Inhabitat

Andrea čistač vazduha predstavlja divno partnerstvo između čoveka i biljke. Ovaj aparat pojačava prirodnu sposobnost biljke da čisti vazduh kako bi se iz atmosfere naših domova uklonili toksini. Tom Hadfild (Tom Hadfield) iz preduzeća koje proizvodi Andreu razgovarao je sa redakcijom web portala Inhabitat o ovoj neverovatnoj spravi koja je sposobna da pročisti vazduh u domu 1.000 puta bolje od normalne sobne biljke. Pogledajte na dnu teksta video sa intervjuom.

Andreu su izmislili francuski dizajner Matju Leanor (Mathieu Lehanneur) i harvardski profesor Dejvid Edvards (David Edwards) i ona je bila deo umetničko-naučnog eksperimenta iz 2007. godine. Čistač, koji je na rafove prodavnica u Severnoj Americi stigao u januaru 2010. godine, u stanju je da pojača sposobnost biljke da pročišćava vazduh pomoću mehaničkog fena koji pomera vazduh ka lišću biljke, kroz zemljište i korenje i izduvava ga napolje kroz posudu sa vodom koja skuplja toksine.

Andrea može da radi sa mnogim vrstama sobnih biljaka. Ona kombinuje lep dizajn sa dokazanom funkcionalnošću tako da ne samo da odstranjuje otrove iz doma već mu dodaje i stilsku notu. Andrein jedinstven multifunkcionalan, u potpunosti prirodan sistem, obezbeđuje sigurnost i zdravlje u domu.

„Danas ljudi kupe prečistače vazduha, a zatim kupe i vazu“, kaže Tom Hadfild. „Mi mislimo da bi budućnost prečišćavanja vazduha u enterijeru mogla biti negde između.“

Linkovi:

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


SAUTER-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;