INFONET-468X60-BANNER

Rubikova kocka kao stočić

17.06.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Fabio Teixeira je mladi dizajner iz Brazila koji za sebe kaže da zaista voli da radi na dizajnu proizvoda, da se trudi da poveže ideje sa održivim razvojem i da na taj način rešava potrebe potrošača. Kad god može, čita knjige ili surfuje internetom u podrazi za blogovima posvećenim dizajnu kako bi dobio teoretsku osnovu i inspiraciju koje će mu omogućiti da bude plodan i kvalifikovan dizajner. Želi da stvara ili podstiče projekte koji će unaprediti kvalitet života korisnika njegovih proizvoda.

Jedna od inspiracija bila mu je i Rubikova kocka. Najpoznatija kocka na svetu inspirisala je mladog dizajnera da stvori zabavan i praktičan stočić. Ovaj stočić je u potpunosti modularan. Isporučuje se u delovima i korisnici ga sami sklapaju na osnovu uputstva. Svako na taj način ima slobodu da raspoređuje boje kako mu odgovara, ali i da prema svojim potrebama pravi raspored otvorenog prostora za odlaganje stvari.

KUB + je projekat koji za cilj ima da donese preko potrebnu funkcionalnost u savremene domove ograničenog prostora. Kocka nema delove predviđene za lepljenje, već se sklapa pomoću drvenih tipli. Proizvedena je od iverice koja je pažljivo obrađena i zaštićena lakom.

Pošto se obojeni kvadrati pomeraju skidanjem i ponovnim kačenjem, kocku je veoma lako menjati. Svakako mnogo lakše nego orginalnu Rubikovu kocku!

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;