INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Songwood - proizvodi od drveta

26.04.2011. | Transmaterial

Kompanija Engineered Timber Resources fokusira se na korišćenju vlakana od drveta nastalih kao nusproizvodi u proizvodnji materijala od drveta. Korišćenje ovih nusproizvoda u proizvodnji dekorativnih drvenih proizvoda jeste sa namerom da se na ovaj način smanji deforestacija (obešumljavanje). Najnoviji proizvod nazvan Songwood je načinjen od 100% recikliranog, sirovog, materijala dobijenog kao nusprodukt pri proizvodnji nameštaja, koji je sertifikovan od strane FSC-a (Forest Stewardship Council - Savet za upravljanje šumama - nezavisna, nevladina, neprofitna organizacija, osnovana u cilju promocije odgovornog odnosa prema šumama na planeti).

Drvena vlakna su sušena u industrijskim pećima, pomešana sa smolom koja sadrži malu koncentraciju VOC materija (VOC - Volatile organic compounds - su materije koje isparavaju pri uobičajenim uslovima okruženja i mogu ugroziti zdravlje ljudi i stvoriti sindrom bolesne zgrade) i zatim kompresovana pod snagom od 1800 tona pritiska pre nego što se finaliziraju radi dobijanja stabilnosti i kompaknosti proizvoda. Rezultirajući proizvod se, zatim, može koristiti u proizvodnji bilo kog drvenog proizvoda, kako za eksterijer, tako i za enterijer.

Songwood nije samo jako izdrživ i teškohabajući materijal, već je i ekstremno stabilan u poređenju sa tradicionalnim proizvodima od drveta. Pored funkcionalnih prednosti ovog proizvoda, postoje još i mnogobrojne estetske karakteristike koje se mogu prilagoditi prema uslovima i željenim rezultatima. U Songwood proizvode se, takođe, mogu injektirati organske boje pre kompresije, koje daju kao rezultat proizvod integralne boje koji može biti naknadno obrađivan (što nije slučaj kod drvenih proizvoda koji su naknadno bojeni).

Linkovi:

  • Engineered Timber Resources, LLC - link
  • FSC standard - međunarodna sertifikacija za drvo iz održivih šuma - link
  • VOC materije - pretnja kvalitetu unutrašnjeg vazduha u zgradama - link
 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LAUFEN
LAUFEN
ZAPREŠIĆ
www.laufen.hr

MOGAL
MOGAL
BEOGRAD-ZEMUN
www.mogal.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

ROCA
ROCA
ZAPREŠIĆ
www.hr.roca.com

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;