INFONET-468X60-BANNER

DebunkTheBIM: blog Zolna-e Murray posvećen BIM tehnologiji - svakodnevna obuka o radu u BIM softverima

05.01.2011. | Gradjevinarstvo.rs

Od 1. januara 2011. godine, Zolna Murray pokrenula je svoj blog posvećen BIM tehnologiji - DebunkTheBIM (raskrinkavanje BIM-a). Već u svom prvom prilogu, ona je obećala da će svakog dana do kraja 2011. godine napisati i postaviti post do 255 reči o BIM-u.

Novosađanka Zolna Murray tako će svakodnevno nuditi zrno po zrno znanja za sve one koji žele da nauče da rade sa ovim softverima.

Podsećamo, BIM je, još od 1986. godine, tehnologija koja zamenjuje CAD programe. Na najvećim svetskim projektima BIM je već odavno u potpunosti potisnuo CAD jer pruža dragocene mogućnosti za projektovanje i razradu integrisanih projekata kompletnim modelovanjem (umesto prostog crtanja).

Portal Gradjevinarstvo.rs redovno objavljuje tekstove i vesti u vezi sa ovom tehnologijom (vidi linkove i tag na kraju teksta).

Blog je pisan na engleskom jeziku, a postoje i naznake da bi uskoro mogao biti preveden i na srpski. Ukoliko do toga dođe, blagovremeno ćemo vas obavestiti.

Zolna Murray - kratka biografija

Rođena u Novom Sadu, gde je završila srednju školu. Diplomirala arhitekturu u Budimpešti 1989. Iste godine se iseljava na  Novi Zeland.

Od 2010 godine radi u Abu Dabiju. Posle kraćeg angažovanja na fakultetu, radi kao projektant na raznim poslovima od arhitektonskog projektovanja do izrade izvođačkih projekata.

Vrhunski je poznavalac CAD/BIM tehnologije. Na ArchiCAD Akademiji 2006. godine, održala je nadahnuto predavanje: (Moja) Iskustva sa ArchiCAD-om, Prošlost – Sadašnjost – Budućnost.


Link:

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;