INFONET-468X60-BANNER

Treći po redu festival ”Beograd svetlosti” održaće se u periodu od 9. do 16. septembra 2010. godine

06.09.2010. | Beograd svetlosti

I ove 2010. godine, u nekoliko septembarskih dana, Beograd kreativno i inovativno blista. Inspiriše i motiviše na diskusiju o svetlosnom identitetu grada, na očuvanje i negovanje kulturnih, arhitektonskih, urbanih i društvenih vrednosti Beograda. Podstiče na senzibilniji pristup osvetljavanju, kao i na razvoj i promociju kvalitetnog domaćeg dizajna s naglaskom na održivi razvoj.

Kroz pet programskih celina nazvanih “Sjaj iz mraka”, “Svetlucanje”, “Svetlosna gerila”, ”Svetlosni detektivi”, “Budućnost je sjajna” festival se i ove godine obraća stručnjacima, studentima, školskoj i predškolskoj deci, kao i najširoj javnosti.

U vidu izložbi, instalacija, predavanja, radionica i muzičkog programa predstaviće se umetnici, dizajneri, arhitekte i ostali stručnjaci iz Francuske, Portugala, Nemačke, Švedske, Italije, Austrije, Danske, V. Britanije, SAD i Srbije.

Portugalski duo Ocubo gostuje sa svojom čuvenom interaktivnom svetlosnom instalacijom Human tiles i otvara festival projekcijom na fasadu Instituta Servantes. Francuski vizuelni umetnik Bernard Murigneux ispituje arhitekturu i javne prostore svojim svetlećim objektima velikog formata smeštenih na nekoliko beogradskih fasada. Svetislav Calić će ispričati svetlosnu pricu o JDPu, duo Aleksandra Stratimirović/Federico Favero osvetljava viziju Beograda i budućnosti njegovih najmladjih stanovnika …i još mnogo toga.

Detaljan program festivala i sve informacije o učesnicima, radionicama, seminaru i lokacijama uskoro na sajtu (link ispod).

Linkovi:

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


LEDVANCE2020-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;