BANJA KOMERC BEKAMENT
BANJA KOMERC BEKAMENT
34304 ARANĐELOVAC-BANJA, SRB
BANJA B.B.

034 6777 500
034 6777 505
DEJAN ČOLOVIĆ, direktor

BANJA KOMERC BEKAMENT

Nedaleko od Aranđelovca, na obroncima planine Venčac nalazi se Banja Komerc - fabrika za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu. Osnovana je 1992. godine i gotovo 24 godine uspešno prerađuje i proizvodi mlevene materijale od čuvenog venčačkog mermera.

Program čine: završni premazi za unutrašnje i spoljašnje zidne površine, građevinski lepkovi, mase za gletovanje i fugovanje, krečno-cementni mašinski malteri, dekorativni mineralni tankoslojni malteri (praškasti), dekorativni tankoslojni malteri u pastoznom stanju, emulzije i podloge, materijali za podove, najfinija kalcijum-karbonat napunila i ostali materijali u građevinarstvu.

Svi proizvodi poseduju odgovarajuće ateste kvaliteta i na tržištu se prodaju pod robnom markom „BEKAMENT“.

Banja Komerc osnovana je kao mala porodična firma za preradu mlevenih materijala od čuvenog venčačkog kamena. Proizvodnju je započela sa dva proizvoda, a asortiman je do danas proširen na više od 70 proizvoda.

Danas firma Banja Komerc, koja se odnedavno zove Banja Komerc Bekament, pripada i ćerka firma Gea koja je kupljena prošle godine sa dva kamenoloma i pogonom za preradu kalcijum karbonata. Bekament ima i još dva kamenoloma za proizvodnju kalcijum karbonata. Time kompanija danas može zaokružiti proces od proizvodnje osnovne sirovine do finalnog proizvoda.

Bekament trenutno zapošljava oko 200 ljudi, ali se i dalje odluke donose porodično, što joj daje posebnu snagu i stabilnost i na šta su njeni vlasnici posebno ponosni.

Prednosti porodičnog biznisa, kako ističe Dejan Čolović, vlasnik kompanije Banja Komerc Bekament, jesu posvećenost poslu i dugoročno planiranje, a ne jurnjava za  kratkoročnim interesima.

Konstantno rade na uvođenju novih trendova, na implementaciji najsavremenijih poslovnih i tehnoloških rešenja, prate potrebe svojih korisnika i unapređuju standard poslovanja. Godine 2013. su uspešno resertifikovali ISO standard, istakli CE znakom nanajvažnije proizvode i na taj način svoje proizvode učinili interesantnim i za brojne inostrane kupce.

Kompanija Bekament svoje proizvode plasira na trzištima Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Slovenije i Albanije a od 2013. godine njeni proizvodi mogu se naći i u radnjama poznatog nemačkog lanca građevinskog materijala Bauhaus.

Ulaskom na tržiste Rusije i Nemačke, Banja Komerc Bekament planira da poveća proizvodni kapacitet fabrike na 250.000  tona godišnje i u planu ima novu investiciju vrednu 12 mil. evra.

Investicija u koju ulažu, a za koju će izvođenje radova početi početkom sledeće godine biće nova fabrika tečnog programa, jedna od najsavremenijih fabrika na našim prostorima, pa i šire.

Kontrola kavaliteta je bitna stavka u radu firme kao i društveno odgovorno poslovanje koje dokazuje učestvovanjem u brojnim akcijama, kao i raznim sponzorstvima i donacijama.

U proizvodnji se pridržavaju ekoloških principa, korišćenjem prirodnih materijala, provereno najvišeg kvaliteta, a raznim akcijama podižu svest ljudi o neophodnosti očuvanja eko-sistema, prvenstveno kroz projekat uštede energije.