INFONET-468X60-BANNER

Objavljeni dobitnici nagrada 46. Salona arhitekture

30.04.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Četrdeset i šesto izdanje Salona arhitekture, tradicionalne godišnje smotre arhitekture, održano je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu,od 28. marta do 28. aprila 2024. godine, pod sloganom "Imamo svoju politiku!".

Ingrid - Schneider electric hub

Ingrid - Schneider electric hub (Foto: Zabriskie)

Ovogodišnji salon predstavio je arhitektonski ekosistem u Srbiji i bio je realizovan u organizaciji Muzeja primenjene umetnosti (MPU) u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije (UAS), Asocijacijom srpskih arhitektonskih praksi (ASAP) i Ženskog arhitektonskog društva (ŽAD).

I ove godine kao i prethodnih učešće je uzela i firma Mega Concept kao jedan od sponzora.

Velika nagrada salona - Grand prix za sveukupni doprinos razvoju arhitekture i održive gradnje pripala je timu Zabriskie d.o.o. za njihov projekat "Ingrid - Schneider electric hub, transformacija industrijske hale novkabel i enterijer poslovnog objekta".

Nagradu salonu za doprinos višeporodičnoj stambenoj arhitekturi osvojio autorski tim Danilo Dangubić Architects za projekat "Skew House", koji predstavlja primer inovativnog pristupa u dizajnu stambenih prostora.

Skew House

Skew House (Foto: Danilo Dangubic Architects)

Nagrada salona za jednoporodični objekat dodeljena je a2arhitekturi za njihovu "Kuću Ri", koja se ističe svojom jednostavnošću i harmonijom sa okruženjem.

Kuća Ri

Kuća Ri (Foto: a2arhitektura)

Nagradu publike osvojio je projekat "Tolstojeva 42" arhitekte Predraga Milutinovića iz biroa Mapa Architects, koji je privukao pažnju svojom originalnošću i praktičnošću.

Tolstojeva 42

Tolstojeva 42 (Foto: Mapa architects/Predrag Milutinović)

U okviru događaja, Muzej primenjene umetnosti, kao jedan od organizatora, ugostio je Amandu Levit, projektantkinju nove koncertne dvorane Beogradske filharmonije, koja je održala predavanje u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;